Designstrategier

En del av ett inredningsförslag

Designstrategier till företag handlar oftast om att lyfta företagets varumärke med hjälp av det visuella. Vi arbetar med inredningen och med färg, form, ljus, siktlinjer, rörelsemönster och annat för att Ditt företag ska tala rätt språk.

Vi är utbildade i Design Management vilket kortfattat innebär att vi omvandlar affärsplanen till en designplan. Med rätt kunskap kan man styra designprocessen för att i slutänden attrahera fler kunder och rätt målgrupp.

Att underhålla fastigheter är lönsamt. Självklart kan designstrategier handla om att öka trivsel och välmående genom inspirerande, fräscha och välskötta ytor. En ny modern färg- och ljussättning är en bra investering ur flera aspekter. Klotter och skadegörelse minskar om allmänna ytor är väl underhållna. Moderna ljuskällor och armaturer sparar mycket pengar varje år och värdet på en bostadsrätt ökar förstås om till exempel trapphuset ser snyggt ut.

Historisk färgsättning och/eller inredning kan också vara en designstrategi. Vi lyfter kulturhistoriskt värdefulla lokaler med rätt färgsättning och inredning. Även inom detta område finns gedigen kunskap, dels genom en masterexamen i Konstvetenskap vilket också innefattar arkitektur- och bebyggelsehistoria, men också genom lång erfarenhet inom traditionella målerimetoder som ådring, marmorering och historisk färgsättning.

Hotellinredning ska stämma med hotellets profil och varumärke. Vi har forskat om livstilshotell och skrivit en masteruppsats vid Stockholms universitet om hotellinredning och designstrategier. Teoretiska kunskaper finns, men framförallt erbjuder tjänster rörande planering som inredningsförslag, ritningar och moodboards utifrån Era behov och önskemål. Vill du veta mer om vad ett design- eller livsstilshotell kan vara, läs vårt inlägg om livsstilshotell på Wikipedia här.